Om webbplatsen

Tillgänglighet

Riktlinjer för hur information och tjänster kan utformas för att göra hemsidor och andra webbplatser tillgängliga har tagits fram av Web Accessibility Initiative (WAI), en arbetsgrupp inom World Wide Web Consortium (W3C). På webbplatsen används de av W3C godkända standarder och riktlinjer.

Webbläsare

äldre webbläsare (som inte stöder aktuella standarder) och textbaserade webbläsare kan sakna stöd för stilmallar. Följ nedanstående länkar för uppgradering av din webbläsare.


Windows


Mac


Linux


Skärmupplösning

Webbplatsen är optimerad för att skapa bästa möjliga överblick i skärmupplösningar som är 1024x768 eller högre.


Anpassa textstorlek eller zooma hela webbplatsen

ändringar av textstorleken kan dock medföra att webbplatsens utseende förändras något. Läs mer om hur du ändrar textstorlek under Anpassa.


Hjälptexter

På länkar som i sig inte beskriver innehåll finns hjälptexter, som i de flesta webbläsare visas som en s.k. tooltip när man håller muspekaren över länken.


Navigera med tangentbordet

Använder du inte musen för att navigera på webbplatsen finns det möjlighet att navigera med hjälp av tangentbordet på de flesta moderna webbläsare. Du kan enkelt navigera mellan sidorna med hjälp av ALT och PIL-tangenterna:


Anpassa

Denna webbplats är byggd för att du enkelt skall kunna öka eller minska textstorleken genom att i webbläsarens meny välja "Större" eller "Mindre" teckensnitt. även radavstånd, ordmellanrum och teckenmellanrum ökar eller minskar för bästa användarupplevelse. ändringar av textstorleken kan dock medföra att webbplatsens utseende förändras något.


ändra textstorlek i Internet Explorer och Netscape / Mozilla

Klicka på "Visa" i menyn och sedan "Textstorlek" där du har fem alternativ att välja mellan, från "Störst" till "Minst". Normalt brukar "Mellan" vara förvald. I andra webbläsare väljer du "Visa" i menyn och sedan större eller mindre text.


ändra textstorlek permanent i Netscape / Mozilla

ändringen gäller tills webbläsaren stängs. Permanent ändring görs under "Verktyg" > "Inställningar" och "Teckensnitt & färger" under "Allmänt".


Vi som har producerat denna webbplats

Denna webbplats är producerad av Fristil Reklam & Webbyrå HB i Halmstad. Vi producerar hemsidor och e-handelsbutiker som byggs i Wordpress eller Sitoo web. Vi hjälper nya som gamla kunder att synas på Internet med avancerad sökmotoroptimering.

Kontakta oss gärna så berättar vi mer!